Interieurontwerp bovenverdieping woning uit 1900.

Voor een prachtig huis uit 1900 ben ik gevraagd om mee te denken over de indeling van een bovenverdieping en hier een interieurontwerp voor te maken.

Het huis wordt volledig gestript en gerenoveerd in de stijl van het huis. Alleen de buitenmuren, een paar binnenmuren en balken zijn gebleven en verder wordt alles vernieuwd. Een geweldig project om aan mee te mogen werken.

Voor het interieurontwerp van de  bovenverdieping moesten 3 slaapkamers ingericht worden. Een jongenskamer, meidenkamer en een ouderslaapkamer.

Klik op de onderstaande foto’s voor een vergroting.

 

Meidenkamer:

Een meidenkamer voor een creatief meisje die van paarden en roze houdt. Voor de meidenkamer heb ik gekozen voor lichte pastel tinten. Een frisse groen-grijze tint als lambrisering, met daarboven het knopen behang van Studio Ditte. De overige muren fris wit, om de kamer -met schuinen wanden – licht te houden.

Oud gecombineerd met nieuw en design is terug te zien in de schommelstoel en de geverfde kast. Op de vloer liggen witte planken. Dit geeft een fris, ruim en licht effect.

Leef!Interieuradvies-meisjeskamer

Jongenskamer:

Om in deze kleine kamer verschillende hoeken te creëren met een diepte effect, heb ik gekozen een kant van de kamer blauw te schilderen en dit in de vloer te laten doorlopen, zodat er een optische nis ontstaat. (De overige plankenvloer is wit)

Door er een grote lichtblauwe landkaart op te hangen op de donkerblauwe muur, ontstaat er een diepte werking (ruimtesuggestie).  De kamer bestaat nu uit twee delen: het slaap gedeelte en het speel-gedeelte.

Als thema heeft de kamer ‘reizen’. Dit is terug te zien in de landkaart, het dekbed van SNURK (astronaut), autolampje, koffers of kratten op wieltjes waar het speelgoed in kan, schilderijen van legopoppetjes.

Ook bij deze kamer zijn oude en nieuwe materialen gecombineerd. Dit is terug te zien in het materiaal van het bed / kast / speelgoedkratjes en de fris groene design bureaustoel.

Leef!Interieuradvies-jongenskamer

Ouderslaapkamer:

Door de schuine muren heeft deze kamer een lichte, frisse basis gekregen. Ook in deze kamer liggen witte planken.

Voor deze kamer heb ik gekozen voor echte design klassiekers (artemide lamp, kartel nachtkastje, luchtige fauteuil). Goede en tijdloze ontwerpen. Dit past mooi bij een huis uit 1900. Oud ontwerp in oud huis, met frisse, moderne uitstraling.

Als grapje voor de kamer neon letters in een tekst ,die bij de eigenaar van de woning passen.

Verder heb ik geprobeerd bijzondere functionele toepassingen te vinden, die niet te veel vragen, maar wel de ruimte origineel en eigen maakt.

De klant was erg tevreden met mijn interieurontwerp en ik ben heel erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!