Vandaag bestaat Leef! Interieuradvies 3 jaar en dat moet gevierd worden met bloemen! Eigenlijk vier ik elke week een feestje, want bij mij thuis staan altijd bloemen.  Of takken, met losse bloemen. Liefst geen kant en klaar boeket, maar losse bloemen bij elkaar. Vaak stel ik mijn eigen boeketten samen en gebruik dan de kleuren groen, wit, roze, blauw / paars tinten (pastel tinten). Heel soms een felle rode erbij (bijvoorbeeld de Flame lily: Gloriosa Superba of de strelitzia… Ahaaaa, die dus).  Dit keer heb ik zelf geen boeket samen gesteld, maar mezelf getrakteerd op een boeket van Bloomon. Een leuk concept waarbij je eenmalig of in abonnement-vorm een prachtig verrassingsboeket thuis gestuurd krijgt. Wil je ook een mooi boeket van Bloomon bestellen? Klik hier en je krijgt een vaas cadeau!

Flame lily- Gloriosa Superba

Foto: Pinterest (flame lily)
strelitzia Leef interieuradvies

Foto: Pinterest (strelitzia)

Naast dat ik dus groot fan ben van bloemen in het interieur, houd ik ook van planten. Alleen ben ik niet zo goed ze te verzorgen…. Een herkenbaar probleem? Hieronder een lijstje van mooie planten die vrij eenvoudig zijn te onderhouden.

 

Vetplantjes

Juweeltjes zijn het! En bijna niet dood te krijgen. Ze zijn in zo veel verschillende soorten. In de badkamer hebben we een Rhipsalis staan. Ooit gekocht toen ik op kamers ging wonen en ruim 12 jaar later groeit die nog steeds. In de woonkamer hebben we een peperomia (dwergpeper) in onze lamp-bloempot.  Kleine, snoezige blaadjes die speels alle kanten op springen. Op dit moment zijn de mini vetplantjes erg populair. Ze zijn ook leuk te mixen met mini cactussen.  Vetplantjes plantjes hebben veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. Ze hebben niet veel water nodig: Geef ze water, wacht totdat de grond compleet droog is en geef nogmaals water. In de zomer mogen ze wel wat vaker water krijgen, is het advies… al blijven vetplantjes ook wel doorgroeien als je het even vergeet 🙂

Miasole Shop Leef InterieuradviesFoto: Miasole shop

Mooiwatplantendoen Leef InterieuradviesFoto: Mooi wat planten doen

verticale-vetplanten Leef Interieuradviesfoto: Pinterest

IMG_3352Dwergpeper  (Foto: Leef! Interieuradvies)

IMG_3354Dwergpeper  (Foto: Leef! Interieuradvies)

Rhipsalis-groenvanbijonsBE Leef! interieuradvies

foto: Rhipsalis, groenvanbijons.be 

De Philodendron
Prachtige diep groene bladeren waar langzamerhand gaten in ontstaan. De plant geeft een tropisch, nonchalant sfeertje aan het interieur. De plant is makkelijk te onderhouden. Een keer per week één liter water geven en op een lichte plek neerzetten en de plant is erg gelukkig.

Philodendron Leef interieuradviesFoto: nsmbl.nl

De Cactus
Ze hebben nauwelijks water nodig en hebben geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Makkelijk in onderhoud dus en tegenwoordig helemaal hip.

kaktuskbh-DK Leef! Interieuradvies

 Foto: kaktuskbh.dk

De Tillandsia
Nog zo’n hippe plant! Wat zo bijzonder is aan deze plant is dat hij niet in aarde geplant hoeft te worden… of te wel een Epifyt. Het enige wat hij nodig heeft is frisse lucht en één a twee keer per week een klein beetje water.
(Dit kan je het beste doen door het even in een klein potje met water te stoppen en te laten drogen voordat je hem weer op z’n plek terug zet)

ensuusblogspot leef interieuradviesfoto: ensuusblogspot

shopfloragrubb leef interieuradvies

Foto: shopfloragrubb

De vlinderorchidee
Vooral de witte vind ik erg mooi. De plant staat graag op een lichte plek, aan de noord- of oostkant. Als de aarde droog is, zet je de plant in de wasbak en laat je het water door de bodem naar beneden sijpelen.

ochideeonline leef interieuradviesfoto: orchideeonline

De Lepelplant
Een mooie plant voor in de slaapkamer. Ze hebben namelijk niet al te veel licht nodig. De bodem moet altijd vochtig blijven, maar niet te nat zijn.

mooiwatplantendoen lepelplant leef interieuradviesFoto: mooiwatplantendoen

De Saintpaulia
Bij deze bloemetjes moet ik aan m’n oma denken haha. Maar tegenwoordig passen ze ook prima in een modern interieur. Dit schattige plantje houdt van licht en een middelgrote pot om de wortels ruimte te geven. Alleen als de grond echt kurk droog is heeft het water nodig. Let erop dat de blaadjes droog blijven.

saintpauliafoto: pinterest

Bloembollen
Last but not least…. BLOEMBOLLEN! Zo leuk om met bloembollen het voorjaar in huis te halen. Hyacinten, blauwdruifjes, narcissen (narcissus bridal crown), frisse kleuren en een heerlijke frisse geur. Je kan ze gewoon in een leuke pot zetten, maar in een glazen vaas (dus dat je de wortels ziet) geeft ook een grappig effect. Tegenwoordig zijn er ook amaryllis bollen die geen grond nodig. Het wordt haast een kunstobject in je interieur. (voor meer info over de No Water Flowers Velvet TouchZ® amaryllisbol, klik hier)

hyacint 1

foto: pinterest

hyacint 2foto: pinterest

nieuwetijdskind leef interieuradvies

foto: nieuwetijdskind

hyacint in pot leef interieuradviesFoto: Leef! Interieuradvies