Door stagiaire Shanne

De dagen lijken steeds korter te worden, dat betekent de echte herfst is in aantocht. Nog maar een paar maanden en het is alweer 2018. Zoals we ieder jaar zeggen ´wat is het toch snel gegaan´. Wat zullen de woontrends van 2018 worden?

Interieur trend 1 is color blocking, deze nieuwe trend is op de catwalk gespot en zoals bij veel trends nu te zien in interieurs. Bij deze trend draait het om verschillende kleuren te combineren. Vind je het een stap om meteen op de muur aan de slag te gaan? Probeer het eerst bijvoorbeeld met kussens.
Colorblocking

Interieur trend 2: De urban jungle trend zet zich in 2018 leuk voort, ook de rode kleur gaan we vaker terug zien.

De drie planten die tot mijn favorieten behoren zijn:

– Pilea peperomioides: Ook wel de ‘Chinese Money plant’ genoemd, maar in Nederland zeggen we meestal “de pannekoekenplant”.

– Sanseveria:  Ook wel vrouwentong genoemd. Ze zijn er in heel veel verschillende vormen en maten. Een groot voordeel aan deze plant is dat ze super sterk zijn.

– Als laatste de monstera obliqua. Deze gatenplant is ook ontzettend sterk. Zet hem in een mand, i.p.v. een pot, voor een natuurlijke en speelse sfeer.

rood met planten

De laatste, derde, interieurtrend. Deze interieurtrend gaat over texturen en veel verschillende materialen. Dit kan je terugzien in de kussens, plaids of vachtjes die op meubels liggen , maar ook de stof van meubels of een karpet.  Qua materialen kun je denken aan wol, vilt, leer, fluweel en lekker harig. Hoe fijn is het om hierin te zitten met het regenachtige weer?!

 

trend 3

 

Van 3 t/m 8 oktober is het weer zover de VT wonen & design beurs. Zien wij jullie daar ook? Hier zijn ook alle nieuwe trends te zien, in verschillende  woonsferen