Ixxi Design: Een decoratief en flexibel fotocollage- / wandsysteem waarbij i-tjes en x-jes de verbinding vormen tussen losse kaarten. Het kan dienen als prachtig schilderij of ruimteverdeler. Het formaat is flexibel en u kunt de kaarten zelf samen stellen. Er zijn vele mogelijkheden en die mogelijkheden maken dat het resultaat hoe dan ook een succes wordt.

Doordat ixxi een samenwerking is aangegaan met het Rijksmuseum, Van Gogh museum, Getty Images, The National Gallery en Museo del Prado, zijn er verschillende prachtige bestaande ontwerpen beschikbaar. Van bijzondere grafische afbeeldingen tot bekende historische stillevens. Er is heel veel keus. Denk bijvoorbeeld ook aan Het melkmeisje, Nijntje, de bloesem van Van Gogh etc.

ixxi-wand

Het formaat kan je zelf bepalen. Zo is zelfs een wand-vullend formaat mogelijk. Vooral deze uitvergrotingen zijn mijn favoriet, omdat er zo een nieuw kunstwerk ontstaat dat weer een hele andere invloed op een ruimte kan hebben dan een klein kunstwerk.

Leef! ixxi5

‘Kunst, in combinatie met meubels in je leefruimte zorgen voor je interieurstijl. Zo kan een achttiende-eeuws schilderij een klassieke inrichting versterken en benadrukt het schilderij nog meer de klassieke stijl van het interieur. Maar hetzelfde achttiende-eeuwse schilderij in een modern, trendy, strak ingericht interieur geeft juist weer een totaal andere sfeer. Het schilderij wordt dan moderner, met een knipoog naar de klassieke stijl.’ (voor meer informatie over kunst in je leefruimte: http://www.leef-interieuradvies.nl/kunst-in-je-leefruimte/ )

Leef! ixxi7

Wat ik zo leuk vind aan ixxi, is dat het wisselen van afbeelding erg makkelijk is en zo ook makkelijk een andere interieurstijl gecreëerd kan worden. Aangevuld met wat nieuwe accessoires krijgt je interieur weer een hele nieuwe look.

Naast verschillende bestaande ontwerpen van ixxi, is het ook mogelijk je eigen originele ixxi te creëren door eigen foto’s te uploaden. Je kan verschillende foto’s samen stellen, een foto “ver-pixelen” of uitvergroten.

Leef! ixxi6

 

Tip: Een ixxi op de kinderkamer! Gebruik een afbeeldingen uit het lievelingsboek van je kind.

Aimage

Nijntje1

Nijntje2

 

Ixxi design is opgericht in 2009 door Eric Sloot, Paulien Visser en Roel Vaessen en ze zijn in 2009 gelijk genomineerd voor de Dutch Design Award!

Er zijn diverse verkooppunten. Oa. www.ixxidesign.com , www.misterdesign.nl en het Rijksmuseum.

(bron foto’s: Ixxi design)