Logo van Mesdag Leef! Interieuradvies

In het voorjaar van 2014 ben ik, samen met nog drie bedrijven, benaderd door de FPC dr. S. van Mesdag om een plan van aanpak te maken en presenteren voor het inrichten van diverse (ondergrondse) gangen van hun nieuwbouw. Uit al deze plannen is mijn plan uitgekozen om te realiseren. Een waanzinnige klus en ik ben de kliniek dankbaar dat ik deze heb mogen uitvoeren.

De vraag vanuit de kliniek was om een bestaande sfeerimpressie, die ooit door Cibab studenten van interieurstyling is gemaakt, verder uit te werken en aan te passen aan de eisen van de kliniek. Natuur was het thema. Buiten naar binnen halen, waarbij de patiënten en medewerkers een prettige sfeer ervaren. Ik heb ervoor gekozen om veel gebruik te maken van fotopanelen en fotobehang (geleverd en geplaatst door Wallpros).

Ik heb een kleurenplan gemaakt. Frisse, vrolijke kleuren die aansluiten bij het thema. In een van de gangen heb ik er voor gekozen om grote zwart wit fotopanelen, van herkenbare punten in het sterrenbos, op een oker gele muur op te hangen. De foto’s zijn gemaakt door Caroline van der Schaaf van Foto Met Karakter. In een andere ruimte heb ik gekozen voor zachte en lichte tinten op de muur, met intense kleuren foto’s van het sterrenbos gemaakt door fotograaf Veronica van Peet.  Helaas was het niet mogelijk de verlichting aan te passen. Daarbij heb ik een zitmeubel ontworpen waarin de patiënten even in het “gras” kunnen zitten.

Het was een groot project. Doordat de patiënten en medewerkers het project zelf hebben uitgevoerd, is hier maanden aan gewerkt (en nog zijn ze bezig). Ik wil Olav Sköld van Wallpros, Caroline van der Schaaf en Veronica van Peet hartelijk danken voor de plezierige samenwerking en het waanzinnige resultaat!