Er zijn zo veel prachtige behang soorten, bijvoorbeeld van Eijffinger, Studio Ditte, Ferm Living, BN Wallcoverings en ga zo maar door. Prachtige patronen, kleuren en afbeeldingen om een leefruimte mee aan te kleden en een leuke sfeer toe te voegen.

Maar wat als je nou echt iets totaal anders wil? Iets bijzonders….. iets wat bijna niemand heeft…

In deze blog geef ik je verschillende voorbeelden van hele mooie en bijzondere wand-bekledingen. Echte blikvangers voor in je interieur!

Mos
Mos is een prachtig natuurproduct en kan in elk interieur. Het is 100% natuurlijk, het zorgt voor een gevoel van welbehagen, het kan overal toegepast worden (ook op plekken waar geen daglicht komt), het is onderhoudsvrij én mos is een echte blikvanger. Er zijn vele mogelijkheden voor mos in je interieur, zoals mospanelen, mosschilderijen en mobiele moswanden.

greenwalls

m5

Moswand_Mosschilderij_Moswens_klein

Verticale beplanting (Vertiplant)
Dat dit buiten kan, is misschien wel bekend. Maar het kan ook binnen! Een natuurlijke, levende wand met verschillende planten (naar keuze). Het is zelfs aan te sluiten op een bewateringssyteem, zodat je er bijna niks meer aan hoeft te doen. Bijvoorbeeld een kruidenwand in de keuken, of een mooie lange verticale beplanting bij een vide.
Marco Bakker hovenier kan dit voor u plaatsen en u van verder informatie voorzien.
http://www.hoveniersbedrijfmarcobakker.nl

 

Een-verticale-tuin_reference

Vilt
Met vilt zijn prachtige dingen voor in het interieur te maken. Denk aan lampen, karpetten en woonaccessoires (zoals manden). Waar men meestal niet aan denkt is wandbekleding. Viltobjecten nemen galm en ongewenste reflecties in een ruimte weg. De akoestiek wordt prettiger om in te leven of werken. Ik werk graag met vilt. Door zijn structuur is het vilt gemakkelijk te verwerken. Het kan in diverse vormen gesneden of gestanst worden en behoeft niet afgewerkt te worden. Door bijvoorbeeld in een grote, dikke lap vilt een patroon te stansen, ontstaat er een bijzonder object als wandbekleding.

InspirationPhotos-30-attachment1_SRK_2006_029_XS

InspirationPhotos-38-attachment1_Foto3

InspirationPhotos-67-attachment1_20150122BethelkerkenbuurthuisbyEtienneOldemanPhotography-16panorama1web

InspirationPhotos-19-attachment1_DSC00990

ProductExamples-23-attachment1_dapper3

Kurk
Kurk is 100% natuurlijk, duurzaam, geluiddempend, functioneel, sterk en decoratief!
Kruk is weer helemaal hot! De natuurlijke uitstraling van kurk past bij verschillende type interieurs. Daarbij is het functioneel en in verschillende ruimtes toe te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een werkkamer of tienerkamer waarbij de kurkwand als prikbord fungeert. Een kerkwand kan goed tegen een stoortje, dus is het ook ideaal voor op een kinderkamer of op een speelkamer. Daarnaast is kurk ook nog eens geluiddempend, zodat lawaai niet weergalmt. Zelfs trillingen worden geabsorbeerd! Dat wordt heerlijk slapen in je slaapkamer of  intens genieten van een mooie film in de woonkamer. Bovendien zijn kurkwanden hygiënisch en dragen ze bij tot een gezonder leefklimaat waardoor stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen kans krijgen. Een belangrijke voordeel voor wie aan een allergie lijdt.
Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie.

PuurKurk-Lacuna-3

project-F3-design-klein

wand foto-e1416557939463

Fotoframe’s van Wallpros
Wil je graag een afbeelding op de muur? Bijvoorbeeld een bijzondere foto of patroon? Nu zijn de meeste mensen wel bekend met fotobehang (iets wat Wallpros overigens ook levert), maar minder bekend zijn de fotoframes. Waar je bij een fotobehang vast zit aan de gekozen foto, ben je bij een fotoframe een stuk flexibeler.
In elk gewenste afmeting is het mogelijk. Je gekozen afbeelding wordt gedrukt op doek, wat je makkelijk zelf kan spannen tussen een metalen frame. Zo zijn afbeeldingen makkelijk te verwisselen.
In een project in een zorginstelling heb ik dit concept toe gepast in een van de interieurontwerpen. Het materiaal is “hufter-proof” en de beeldkwaliteit erg goed.
www.wallpros.nl

Leef-Interieuradvies+FotoMetKarakter

Leef-Interieuradvies+VeronicaVanPeet

Wandkunst van Caudy Jongstra
Gisteren sprak ik met een goede vrienden designkenner, Peter Dicke, over bijzondere wandbekleding.
Hij vertelde mij over de prachtige wandkunstwerken van de Friese kunstenares Claudy Jongstra.
Claudy gebruikt het wol van de Friese schapen om zelf vilt van te maken, wat ze weer gebruikt in haar kunstwerken die over de hele wereld te bewonderen zijn. Niet alleen hangen haar kunstwerken in musea, ze werkt ook werkt veel samen met architecten.
Het lijkt me super haar werk ooit in een interieur-project toe te passen.
www.claudyjongstra.com

dsc_0366

architectimage-extralargethumnail

fm

Muurschilderingen van Johanna Hondelink en Liesel Bonhage
Ik ben er fan van: de muurschilderingen van Johanna en Liesel. Ze maken muurschilderingen met grafische patronen in overall composities. Ontzettend leuk om iets bijzonders te maken van die grote witte muur!
http://www.cityasarchive.nl/cas/

poster11-480x320

oracle-1-480x360

Nijestee-finale-foto-150x150

IMG_1877-11-480x320

Muurschildering van Ellen Offringa
Ook ben ik fan van grafisch ontwerper Ellen Offringa. Ze verwerkt gestileerde figuren in haar muurtekeningen. Ze gebruikt mooie kleurcombinaties en maakt een persoonlijk ontwerp op basis van de wensen van de opdrachtgever. Met een muurtekening heb je echt iets authentieks op de muur. Daarvan is er maar één!
http://ellenoffringa.nl/figuurtjes.html

img_6247

 

 

Bron foto’s: moswand.eu, pinterest.com, puurkurk.nl, eurofelt.nl, Leef! Interieuradvies, claudyjongstra.com, cityasarchive.nl, ellenoffringa.nl