Op bezoek bij Pilat&Pilat: mooie showroom waar duurzaamheid centraal staat

Door: Gina Heeger

In het Friese Twijzel zit de showroom van Pilat&Pilat, waar stoere materialen en duurzaamheid centraal staan. Dit Friese bedrijf bestaat sinds 1982 en sinds 2011 zit daar ook een interieurcafé bij.
Klinkt goed toch? Wij gingen langs bij Pilat&Pilat.

Flory en ik begonnen in het interieurcafé, om inspiratie op te doen en te lunchen. Het café ziet er qua design erg mooi uit, het is namelijk helemaal ingericht met meubels uit de showroom. Veel hout en echt werk dat met de hand is gemaakt. Door de combinatie van hout, lichte kleuren en een rustige uitstraling krijg je een Scandinavische sfeer.

Vers en biologisch eten tussen de design meubels
Ik vond het interieurcafé erg mooi qua uitstraling, maar wat ook belangrijk is het eten dat wordt geserveerd. Bij Pilat&Pilat is het eten vers en biologisch, zo zijn er salades, soepen en verse broodjes – vaak gemaakt met verse producten uit de regio. Zoals je op de foto kunt zien kozen Flory en ik voor een huisgemaakte soep, een aanrader.

De showroom in
Na een kom soep liepen we door naar de showroom, die grenst aan het café. Tijd om alle meubels wat uitgebreider te bekijken. Wat meteen opviel is dat de meubels goed op elkaar zijn afgestemd. Een eettafel en een kast zijn bijvoorbeeld gemaakt van hetzelfde soort materiaal. Hierdoor kan je alles makkelijk combineren en krijgt je huis een rustige uitstraling.

Het mooiste meubelstuk vond ik het Dressoir Gjalt (alle meubels hebben een naam van iemand uit de familie Pilat). Een erg simpel design, maar het oogt heel stijlvol. Dat dressoir zou ik graag in mijn toekomstige woonkamer willen zetten! Ook het Bureau Wilke – met veel handige vakken – is een van mijn favorieten uit de showroom. Al met al is Pilat&Pilat dus zeker een bezoek waard wat ons betreft.