Mooie karpetten:

Karpetten in natuurlijke kleuren (wit en beige tinten of bruin en grijs tinten) of juist heldere kleuren (fuchsia roze, oranje, turquoise) zijn mijn favoriet. Ik ben gek op karpetten met bijzondere texturen! Niet meer het standaard hoog of laag polige kleedje of eentje van siseltouw, nee, karpetten van natuurlijk materialen met dikke vilten polen, grof gevlochten of geknoopt.
Het geeft een warme, moderne en luxe uitstraling aan je interieur.
Bij mij thuis ligt bijvoorbeeld een karpet die gemaakt is van bolletjes vilt. Het geeft een speels en grappig effect en voelt heerlijk onder de voeten!

Merken van karpetten die mij persoonlijk erg aanspreken zijn bijvoorbeeld: MarcJanssen, Hay Sign, Lama Concept en Karpetten van Kaatz.
De collecties van MarcJanssen kenmerken zich door de hoge kwaliteit, vakmanschap en vooruitstrevende dessins. Naast unieke traditionele karpetten hebben ze ook de mogelijkheid om eenvoudig een karpet naar eigen wens samen te stellen. Echter zit er wel een prijskaartje aan deze karpetten 😉
De vilten karpetten van Hey Sign zijn erg speels met een knipoog. De soms figuratieve vormen en felle kleuren kunnen een leefruimte echt opfleuren. Als ik deze karpetten zie liggen voel ik me gelijk vrolijk worden.
Wil je echt totaal iets anders dat anders, kijk dan eens naar de karpetten van Lama Concept. Met veel zorgvuldigheid en oog voor detail worden o.a. de karpetten ontwerpen door Yvonne Laurysen en Erik Mantel. “Industrial with a human touch”. Bijzondere organische vormen en patronen, zelfs met geïntegreerd led-verlichting mogelijk. Karpetten zoals kunst, maar dan op de vloer.
Tot slot… De karpetten van Kaatz! ( www.karpettenvanKaatz.nl )
Het zijn prachtige handgeweven karpetten (samen ontworpen met toonaangevende Scandinavische ontwerpers!) volgens oud, traditioneel vakmanschap. Vooral van hun ‘Natural’ collectie ben ik fan. Ze worden met de hand gemaakt uit puur Nieuw Zeelandse wol. De texturen en kleuren van deze kleden zijn echt prachtig!

Zou u graag een karpet in uw leefruimte willen, maar komt u niet uit de juiste maat, kleur, textuur etc. ?
Neem dan gerust contact op! (info@leef-interieuradvies.nl)
Ik kom graag bij u langs met prachtige stalen, o.a. van Marc Janssen tapijt en Karpetten van Kaatz en help u graag bij het maken van een goede keuze!