Een kleurtje op de muur is een vrij makkelijke en relatief goedkope manier om je leefruimte een make-over te geven. Een andere kleur op de muur, wat bijpassende accessoires en je leefruimte lijkt alweer heel anders.

Kleur doet enorm veel met een ruimte! Zo kan het een ruimte groter maken, maar ook breder, kleiner, knusser, drukker of juist rustiger. Het is belangrijk dat je de juiste kleur kiest voor wat je wilt bereiken in jouw leefruimte. Anders zou je maar zo het tegenovergestelde kunnen bereiken en dat willen we juist voorkomen.

Zo vaak hoor ik mensen zeggen: “Op het kleurenstaaltje leek het zo’n mooie kleur, maar op mijn muur ziet het er niet uit!”
Dit kan komen omdat kleur op een kleurenstaaltje op een gladde oppervlakte is. Dit is altijd helderder dan op een ruwe oppervlakte. Heb je een muur met een structuur? De schaduw van de ongelijke structuur maakt somberder. De kleur van het kleurenstaaltje zal dus donkerder lijken op een muur met een structuur.
Maar ook lichtinval heeft een enorme invloed op de kleur die je hebt uitgezocht!
Zo lijkt een gekleurde muur tegenover een raam veel lichter dan dezelfde kleur op de muur met de ramen of op een muur waar geen daglicht op valt (bijv. in de gang).
Lichtinval en kunstlicht bepalen hoe een kleur op de muur eruit ziet.
Waar het licht vandaan komt (noorden, oosten, zuiden, westen) geeft ook weer een ander effect op de ruimte en dus ook op de kleur van je muur.
Bekijk daarom ook altijd je kleurstaal bij dit (kunst-) licht.

 

Een kleurkeuze kan best lastig zijn. Wilt u een beetje hulp?
Dat kan, neem gerust contact op voor een kleurenadvies.