Vroeger droomde ik er al van: een hoog bed, die ik helemaal dicht kon maken. Met gordijntjes, of een deurtje. Mijn eigen ‘huisje’. En nu droomt mijn dochter (3,5 jaar) er over. Ze heeft er al diverse tekeningen over gemaakt: een hoog bed, met een tentje en een trapje of een glijbaan. Heerlijk, om de fantasie de vrije loop te laten gaan en om haar zo bezig te zien. Waarschijnlijk zijn er veel meer kinderen die over dit soort bedden dromen, want ik kom steeds meer van dat soort fantastische bedden tegen!

De ‘bed-huisjes’ hebben wel wat weg van de bedstee van vroeger. Tot de 19ste eeuw werd de bedstee veel gebruikt. Er waren toen geen slaapkamers, maar in de woonkamer werd een bedstee ingebouwd. Een van de voordelen van een bedstee is dat overdag de deurtjes dicht kunnen en de slaapplek niet meer zichtbaar is. Een ander voordeel van de bedstee is dat doordat er meerdere mensen in een kleine ruimte sliepen, de slaapruimte door lichaamswarmte makkelijk te verwarmen was. Stoken werd daardoor overbodig.

Tegenwoordig is een bedstee of ‘bed-huisje’ helemaal weer hip. Net als vroeger in de bedstee, kunnen broertjes / zusjes gezellig bij elkaar logeren. Het is een knus bed, wat ook gebruikt kan worden als speel-etage. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de hoogte of de ruimte (bijv. bij een schuin dak).

Zowel van de ‘bed-huisjes’, als de bedstee’s…  ik ben er weg van! Deurtjes dicht….  en wat zullen de kindjes lekker dromen!

 

Hieronder een paar verschillende modellen, om inspiratie op te doen:

     stee_0317_1

MeHoTech maakt de bedstee of bed-huisjes op maat. Samen kunnen we een ontwerp maken die bij de ruimte en uw wensen past en deze voor u realiseren.

Stee_0326_2

foto5

Dit lieve bedhuisje heeft maar liefst drie slaapplaatsen! Er zitten twee slaapplaatsen in het huisje en een derde slaapplaats onderin de grote lade. Het is een bedhuis /bedhut met luikjes erin.  Afmetingen en indelingen zijn allemaal bespreekbaar. Yasmaroos werkt met mooi hout. www.yasmaroos.nl (tip: ze maken ook steigerhouten tuinbanken)

Interieuradvies groningen hoogslaper

Interieuradvies Groningen waterloft

Interieuradvies Groningen Pakhuis

Interieuradvies Groningen pakhuis2

Interieuradvies Groningen Pastel

Interieuradvies Groningen Boysbedstee

stijgerhoutbed Leef! Interieuradvies Groningen Interieuradvies Groningen geelbed

Bron foto’s: 1.  Onbekend, 2. MeHoTech (ontwerp van bedstee: MeHoTech), 3. MeHoTech, 4. Yasmaroos,  5. Janninterieur, 6. Pinterest Waterloft,  7. Saartje Prum, 8. Saartje Prum, 9. Saartje Prum, 10. Pinterest Waterloft, 11. Onbekend, 12. Onbekend.