Kunst: Voor mij een must om in mijn leefruimte te hebben.
Kunst door mijzelf gemaakt, maar ook kunst van andere kunstenaars hangt of staat in mijn huis.
Een kunstwerk kan net even wat extra’s toevoegen aan je interieur en het persoonlijk maken.
Er wordt een bepaalde sfeer gecreëerd afhankelijk van wat er neergezet of opgehangen wordt.

Leef! speels ixxi9

Kunst, in combinatie met de meubels in je leefruimte, zorgt voor je interieurstijl.
Zo kunnen een achttiende-eeuws schilderij en een klassieke inrichting elkaar versterken en benadrukt het schilderij nog meer de klassieke stijl van het interieur.
Maar hetzelfde achttiende-eeuwse schilderij in een moderne, trendy, strak ingericht interieur geeft juist weer een totaal andere sfeer. Het schilderij wordt dan moderner, met een knipoog naar de klassieke stijl.

Leef! ixxi7 Leef! ixxi1 Leef! ixxi2

Soms, tijdens een wandelingetje in een nieuwbouwwijk of gewoon in onze eigen buurt, kan ik het niet laten om al wandelend bij woningen naar binnen te koekeloeren.
Ik vind het leuk om al die verschillende woonstijlen te aanschouwen. Wat me elke keer weer opvalt is hoeveel mensen hun schilderijen of foto’s te hoog ophangen aan de muur. Ik vraag me dan af of ze dat wel prettig vinden kijken?
De basisregel van het ophangen van schilderijen aan de muur is dat het op ooghoogte moet hangen. Het lijkt zo logisch, maar toch vinden veel mensen het ingewikkeld om te bepalen waar de kunst opgehangen moet worden.
Plaats kunstwerken in het zicht, bijvoorbeeld in de zithoek of langs looproutes. In de zithoek zou kunst bijvoorbeeld lager aan de muur kunnen hangen dan in de gang. Als je zit, is de ooghoogte ongeveer op 130 cm vanaf de vloer, terwijl als je staat de ooghoogte misschien wel 160 cm vanaf de vloer is.
Het mooist is als je het ophangsysteem zo min mogelijk ziet.
Ik ben persoonlijk een voorstander van gewoon een haakje in de muur slaan en het schilderij daar overheen hangen, in plaats van een heel ophangsysteem aan de muur te bevestigen. Op die manier zie je helemaal geen ophangsysteem en komt het kunstwerk beter tot zijn recht.
Boor je liever geen gat in de muur, of heb je een wisselende collectie van kunst aan de muur, dan is een mooi ophangsysteem een heel goed alternatief.

Ik kan u helpen bij het vinden van een geschikt ophangsysteem en ook bij het vinden van een mooi kunstwerk passend bij uw interieur en wensen. Neem voor meer informatie hierover gerust contact op. (info@leef-interieuradvies.nl)

Leef! roze+kartelbank meubelen-heylenCOM

Tip:

Kent u ixxidesign.com al? Ixxi is een decoratief en flexibel wandsysteem. Met bevestigingsklipjes in de vorm van x en i kunt u de kaarten aan elkaar vast maken. Het formaat is flexibel en u kunt de kaarten zelf samen stellen. U kunt bijvoorbeeld een bekend schilderij groot laten afdrukken, of zelf een persoonlijke fotocollage samenstellen.
De kaarten kunnen eenvoudig gewisseld of aangevuld worden, zodat je interieur up to date blijft.

Leef! ixxi6 Leef! ixxi5 Leef! ixxi8

 

Bron foto’s: (1) bron zie foto, (2, 3, 4, 7, 8) www.ixxidesign.com , (5) bron onbekend, (6) Heylen meubelen.