Flory Verasdonck

Mijn passie voor wonen begon op jonge leeftijd. Rond mijn 8ste levensjaar lieten mijn ouders een nieuwbouwhuis bouwen. Hier is mijn passie ontstaan voor wonen, inrichten en designmeubilair. Ik begon plattegronden op schaal te tekenen, opnieuw in te richten en hierbij meubelstukken te zoeken. Met veel plezier en zorgvuldigheid, richtte ik de ruimtes op een speelse manier in. Alles was mogelijk, mijn fantasie had geen grenzen.
In mijn puberjaren zat ik regelmatig in een design hangstoel in het interieurcentrum van Groningen en dacht na over welke meubelstukken om mij heen in mijn net ontworpen woonkamer zouden passen. Dit was natuurlijk fictief, maar ik beleefde er veel plezier aan. 

Na de middelbareschool heb ik een jaar in Amerika gestudeerd. Hier heb ik het vak Interior Design gevolgd en veel geleerd over de verschillende woonstijlen en wat ruimte en kleurgebruik met een mens en ruimte kunnen doen.
Weer terug in Nederland ben ik begonnen aan de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving aan Academie Minerva te Groningen. Met als afstudeerrichting ‘autonoom-ruimtelijk’ heb ik mijn ‘Bachelor of fine art and design in education’ behaald. Omdat ik toch de binnenhuisarchitectuur miste, ben ik de studie binnenhuisarchitectuur gaan volgen. Deze verschillende studie-ervaringen maken mijn interieuradviezen speels, verrassend, praktisch, met gevoel voor kleur en ruimte. 
Naast mijn werk als interieurontwerper, geef ik les in diverse kunstvakken op een middelbareschool in de stad Groningen. Daarbij bied ik samen met een collega-stylist, een paar keer per jaar, een interieurcursus aan.
Als binnenhuis-ontwerpster kom ik bij de mensen thuis, maar ontwerp ik ook voor bedrijven. 
Ik heb veel ervaring met nieuwbouw projecten, maar ook met het renoveren van oude woningen en woonboerderijen.  
In de afgelopen elf jaar heb ik een groot netwerk opgebouwd van goede en betrouwbare aannemers, schilders, stukadoors, meubelmakers, stoffeer en vloer bedrijven etc., wat door mijn opdrachtgevers als erg prettig wordt ervaren.

De interieur-vragen zijn, net als mijn opdrachtgevers, erg verschillend. Sommige opdrachtgevers zijn zelf erg creatief en weten goed wat ze mooi vinden, maar het lukt niet goed om hun wensen tot een mooi geheel samen te brengen, andere opdrachtgevers willen wel een fijn thuis, maar geven het ontwerp liever uit handen… welk type opdrachtgever jij ook bent, dat maakt niet uit. Wat overeenkomt is de stijl, mijn opdrachtgevers houden van stijlvolle interieurs, met een beetje of juist veel kleur, staan open voor originele details, kunnen dutch design (of Scandinavisch design) waarderen, zijn lekker nuchter en willen het ook praktisch en leefbaar houden, en zijn vooral heel gezellig. Want zeg nou zelf, met interieur bezig zijn is toch ook een feestje? ;)

Ruim 10 jaar ontwerp ik nu diverse interieurs. Van een kleuradvies tot keukens op maat, van een indeling tot een meubelplan. Soms is het traject lang lopend (bijv als er onder architectuur gebouwd of verbouwd wordt) en soms kunnen opdrachtgevers na een brainstormsessie gelijk los. 
Ik help je graag om van jouw huis een heerlijk, stijlvol, leef- huis te maken!

wat voor interieuradvies past bij jou?

Zullen we kennismaken?

Ik help je graag om van jouw huis een heerlijk, stijlvol, leef- huis te maken!

Laat mij je helpen