Gietvloeren: praktisch en stijlvol!

Tegenwoordig zien we regelmatig gietvloeren in het interieur. Comfortabele, stijlvolle en zeer praktische vloeren die in bijna elke kleur naar wens gegoten kunnen worden.  

Een gietvloer heeft een rustige uitstraling. Het is een vloer die zelfs klassieke interieurs een moderne uitstraling kan geven. Een moderne vloer die zich naar elke stijl van de leefruimte voegt. Dat is wat mij zo aanspreekt aan een gietvloer.

Naast dat het prachtige vloeren zijn, zijn gietvloeren ook zeer praktisch, dempend en hygiënisch. De vloeren zijn naadloos, niet poreus en goed schoon te houden.

Een goede gietvloer dempt beter dan hout. Zo is het ideaal voor gezinnen, spelende kinderen, maar ook heel fijn in appartementen (i.v.m. gehorigheid). Ze zijn zacht en comfortabel. Een prettige vloer om op te lopen en ook voor kinderen een prettige vloer om op te spelen en te kruipen.

Een gietvloer is vloeistofdicht en kan daarom toegepast worden op plekken zoals keuken, badkamer en het toilet. Tegels zijn daar niet nodig. Er zijn zelfs bedrijven die in de natte cel de wanden en de vloer van het zelfde, vloeistofdichte materiaal kunnen maken. Hierdoor ontstaat een mooi geheel.

Door de vloer – de basis van een huis- hetzelfde te houden, ontstaat er een eenheid in het interieur. Meubels, accessoires en kleuren krijgen meer de aandacht en maken de leefruimte persoonlijk.

Tegenwoordig worden veel nieuwbouwhuizen opgeleverd met vloerverwarming. Een gietvloer is hiervoor zeer geschikt, doordat er nauwelijks warmteverlies optreed. Dit warmteverlies heb je wel met bijvoorbeeld laminaat of hout. 

Gietvloeren kunnen in vrijwel alle kleuren geleverd worden. Helemaal egaal van kleur gegoten, of juist met een veeg. Er zijn diverse mogelijkheden. Hierdoor is er altijd een vloer te vinden die bij de leef-ruimte past. 

In ons eigen huis hebben we gekozen voor een mat witte gietvloer op de eerste verdieping. Een strak, wit geheel, dat naadloos de overloop met onze slaapkamers verbindt. 

Door de lichtinval via de dakramen, weerkaatst het licht op de witte vloer, waardoor onze leef-ruimte groter en lichter lijkt. 

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, bijvoorbeeld epoxy en polyurethaan. Laat u bij de aanschaf van een gietvloer goed informeren bij de speciaalzaak!

Zoekt u een passende vloer voor uw leef-ruimte, neem gerust contact met mij op. Ik kijk graag samen met u naar uw interieur (-wensen) en help u graag in het maken van een goede keuze.

Waarmee kan ik je helpen?